woensdag 15 december 2010

Rosanna 9 jaar

Afgelopen maandag werd Rosanna 9 jaar! Haar eerste verjaardag glutenvrij! Ik had me al een tijdje ingelezen zodat ik allerlei recepten kon uitproberen. Ik was in ieder geval vastbesloten om al het gebak glutenvrij te maken. Dit is gelukt! Allereerst heb ik een pletskeskoek gemaakt, favoriet bij mijn hele familie, een traditionele limburgse koekjeskoek, hierop had ik ouwel met haar foto van cakeprint geplakt. Verder had ik een slagroomtaart gemaakt, dit had ik geleerd tijdens m'n eerste bakles. Verder had ik een hele simpele chocoladecake gebakken, van Ruf, . Deze smaakte superlekker, maar ik heb de siliconenvorm van Action na het bakken snel weggegooid, de cake was helemaal uitgelopen! Volgende keer maar weer een gewone cakevorm gebruiken.
Daarnaast had ik ook nog een uit de vriezer een hazelnoottaartje bij de Aldi gekocht, deze is nl ook glutenvrij.
De tafel stond behoorlijk vol en Rosanna was helemaal blij!

Als traktatie in de klas, had ik cakejes gebakken en feestelijk versierd! Binnenkort ga ik (hopelijk) leren hoe ik het nog kunstiger kan versieren, maar ach voor een amateur was ik niet ontevreden!


1 opmerking:

  1. Hallo Anne-Marie, ik ben aan je site gekomen omdat ik terug zat te kijken op mijn receptensite. Daar had jij een tijdje geleden een reactie geplaatst op mijn recept voor appeltaart/cake.
    Nu heb ik je blogs dus gevonden en ga je volgen.
    Zelf ben ik momenteel niet zo actief met bloggen, maar dat komt wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen