maandag 27 december 2010

Kerstavond en 1ste Kerstdag

Binnenkort is het precies een jaar geleden dat we met Rosanna naar de kinderarts zijn geweest, dat betekent dat het eerste jaar glutenvrij in zicht is. De meeste gehoorde opmerking die ik hoorde van glutenvrije mensen/ouders was: geef jezelf een jaar de tijd, daarna gaat alles vanzelf. Pff dat heb ik geweten...en het klopt inderdaad ook nog. Want we hebben nu wel zowat elk feest en gebeurtenis achter de rug, verjaardagen, kinderfeestjes, vakanties, Sinterklaas, kerstdiner op school 
en dus nu Kerst! We hadden een heel druk programma, op 24 december stapten we om 1 uur 's middags in Noord-Holland in de auto om 5,5 uur later in Zuid-Limburg bij mijn ouders aan te komen. Wij zaten wel lekker warm, de kids hebben we niet gehoord, met dvd-speler, mp3-speler, de nieuwste Tina en een DS mét oplader. Maar alle opa's en oma's zaten er iets minder relaxt bij, ze waren behoorlijk in de stress over ons sneeuw-avontuur. Eenmaal aangekomen in Limburg, bleek dat er niks overdreven was, wat een berg sneeuw!!

Kerstavond kwam iedereen naar opa en oma, heerlijk hapjes gegeten, goed opletten welke hapjes de kinderen wel mochten en welke niet. Dat was niet erg moeilijk, want volgens mij is er niemand meer in mijn familie die niet alle etiketten leest!
Op eerste kerstdag ontbeten we gezellig, wij met gewone ovenbroodjes, de kinderen met een broodje uit de oven, Rosanna's favoriet: snij een ciabatta van schär open, leg er kaas tussen en doe deze 10 minuten in de oven. Héérlijk die gesmolten kaas!
's Middags gingen we naar Mercedita, koffie met gebak eten, ik had zelf een tulband en kerstkransjes gebakken, glutenvrij uiteraard.
's Middags hebben we cadeaus uitgepakt en daarna zijn de kinderen buiten gaan sleeën!
Het kerstdiner was overheerlijk, Rosanna hielp heel graag mee, het voorgerecht was haar favoriet, heerlijk toch zo'n bord waar je alles van mag eten:
's Avonds moesten we helaas weer terug, deze keer was het een omgekeerde wereld, tot aan Eindhoven was er niks aan de hand. Na Eindhoven begon het helaas te sneeuwen, maar goed 3 uur is nog altijd korter rijden dan 5,5 uur...

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk voor de kinders dat ze zo genoten hebben van het kersteten.
    Jullie hebben er wel een behoorlijke reis voor over gehad zeg. Maar zo te lezen was het alle moeite wel waard.
    Bedankt voor je recepten!!!

    BeantwoordenVerwijderen