donderdag 30 december 2010

2010

2010 was voor ons een redelijk vervelend jaar...medisch gezien. Op 8 januari begon ons coeliakie avontuur met de 1ste afspraak voor Rosanna bij de kinderarts, wisten wij veel...we hadden totaal geen idee wat er voor ons lag. Nu beide kinderen de diagnose coeliakie hebben, zijn ze dit jaar meerdere malen bij de kinderarts geweest. Met name Rosanna, zij had de meeste klachten en een duidelijk symptoom, groeiachterstand. Dus dit moest wel gecontroleerd worden. Daniel is natuurlijk een ander verhaal..."per ongeluk" ontdekt door het familie-screeningsonderzoek. De antistoffen in zijn bloed logen er echter niet om, deze waren 200> (dit moet 8 of minder zijn). Gisteren was onze laatste afspraak in het ziekenhuis van 2010, we kregen gelukkig heel goed nieuws, de waarde van Daniël's antistoffen is gedaald naar 1, dus dat is een superresultaat. Hij was ook weer prachtig volgens de curve gegroeid, dus wij blij, dokter blij, iedereen blij!
Om dat resultaat te vieren (en natuurlijk ook omdat het nog steeds kerstvakantie is) gingen we gezellig bowlen  en daarna bij McDonalds eten (kids eten standaard en happymeal, cheeseburger zonder broodje, frietjes met fritessaus, knijpfruit of danoontje en omdat het gisteren natuurlijk feest was, deze keer ook nog cola voor allebei!).

Op naar een volledig glutenvrij 2011!!!!

1 opmerking:

  1. Dat is goed nieuws! Ik kwam op je blog omdat je een reactie op mijn blog had achter gelaten. Leuk om te lezen hoe jullie met de situatie omgaan. En het grappige is, dat wij volgens mij allebei in dezelfde stad(je) wonen. Bestaat jouw stad toevallig ook in 2010 600 jaar? Hahaha denk het wel he! Ik wil ook wel een bakworkshop gaan volgen, maar zag dat er nog niks gepland staat voor 2011 helaas. Groetjes,
    Jose

    BeantwoordenVerwijderen