zondag 23 december 2012

Kerstdiner op school

Sinds 6 jaar ben ik standaard vrij op de donderdagmiddag vóór kerst. De reden? Het kerstdiner op school.
7 jaar geleden wist ik nog van niks en liet ik Rosanna na school nietsvermoedend naar de bso gaan, ik haalde haar daar uiteraard wel bijtijds op om haar rechtstreeks naar het kerstdiner te brengen. Dit werd mij niet in dank afgenomen, want wat bleek? Het kerstdiner op school is net als de Oscar uitreiking, het draait maar om één ding! Wie draagt de mooiste jurk? Dus na wat verontwaardigde blikken van mijn toenmalig 5-jarige dochter, wist ik daarna wel beter. Sinds een paar jaar draait het nu ook om iets anders: wat mogen onze kinderen eten tijdens het diner?
Sinds de kinderen glutenvrij zijn, mogen zowel Bob als ik altijd helpen bij het kerstdiner. We wisselen elk jaar van klas, dit jaar zou ik bij Rosanna helpen, maar helaas had Bob op zijn werk een kerstfeest, notabene in Rotterdam, dus toen hij thuiskwam lagen de kinderen alweer voldaan en gedoucht in bed. Dat betekende dus dat geen van ons kon helpen bij Daniël. Vandaar dat ik dit jaar een andere tactiek had bedacht, samen met Daniël heb ik vantevoren een praktisch kerstdiner bedacht. Hij had een hartig bord en een zoet bord. Op het hartige bord lagen een pastasalade, stukjes gerookte kip en een bon matin broodje met knakworstjes. Op het zoete bord lagen (koude) poffertjes en chocolade kerstkransjes. Helemaal goed! De juffen hebben ervoor gezorgd dat hij alles in de juiste volgorde geserveerd kreeg.
Bij Rosanna in de klas was het dit jaar een beproeving, door bezuinigingen zit zij dit jaar namelijk in een klas met 38 kinderen. De hoeveelheid eten die er door ouders was verzorgd was dan ook gigantisch!
Wij maken elk jaar hetzelfde, Rosanna's favoriete eten, taco's. Ik hielp samen met een andere moeder en een grote zus mee met serveren. Ik kon daardoor ook zelf goed alvast bekijken wat er allemaal voor lekkers lag en Rosanna begeleiden met haar keuze. Er was genoeg wat zij ook mocht eten, kaas-fruit spiesjes, taco's, snoeptomaatjes, komkommers, rundergehaktballetjes en zelfs sushi! Als toetje kregen ze Viennetta. We hadden zelf stokbrood en kruidenboter meegenomen. Maar uiteraard was het veel te veel!
Al met al een geslaagd diner!Geen opmerkingen:

Een reactie posten