zaterdag 29 december 2012

Bedankt Meneer Le Poole

Een tijdje geleden schreef ik over het succes van rimboebrood bij ons thuis. Na de regiodag hebben we door vrienden van mijn schoonouders zelfs nog een paar kant en klare broodjes laten ophalen bij Le Poole in Twello. Deze 5 (!!) broden waren binnen een mum van tijd op, ze smaken echt heel goed! Helaas is de prijs zo hoog, dat het bijna niet te doen is om Daniël altijd dit brood te laten eten (€ 3,95 voor zo'n 8 a 10 sneetjes). Maar ik had dus nog de mix liggen om zelf te bakken. Hier had ik vandaag eindelijk de tijd voor.
Ik heb precies het recept gevolgd dat achterop de verpakking stond, ik had zelfs de broodverbeterpasta in huis gehaald, dus ik was erg benieuwd of het net zo goed zou worden als het kant en klare exemplaar.
Dit is een foto van het brood zoals het net uit de oven kwam:
Ik heb het brood ruim een uur onder een theedoek laten afkoelen, daarna bleek het perfect te snijden te zijn, gewoon met een goed broodmes (en niet zoals normaal gesproken met m'n snijmachine). De binnenkant was perfect, heerlijk zacht en vers!
Ik zag op internet dat de prijs voor zo'n 5 kilo meel ongeveer € 25 kost, dat betekent dus € 2,50 voor een heel brood! Ik werd er helemaal blij van vandaag!
Overbodig wellicht om te melden dat Daniël gesmuld heeft (zelfs Rosanna heeft een sneetje gegeten).

Een echte topper!

3 opmerkingen:

 1. The day after: nog steeds zacht, vers brood...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa, wij hebben dat toen ook geproefd op de GV markt, erg lekker (de kleine broodjes), zelfs ik vond het lekker. Jammer dat alleen Lepoole het heeft, want daar bestel ik nooit. Weet jij of het ook tarwezetmeelvrij is? Dat weet ik niet meer zeker. Anders toch ook maar eens kijken voor die mix.
  Groetjes
  Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jose, je kunt het meel ook bij de glutenvrijemarkt bestellen (overigens nu niet op voorraad, wellicht dat dit komt door de kerst-sluiting van Le Poole zelf?) Ik bestelde ook nooit bij Le Poole maar ik ga het nu zeker doen! We zijn echt enthousiast hier en volgens mij had Daniël al 2,5 jaar geen bruinbrood meer gegeten, dus ik vind het echt een topper.
  Dit zijn de ingrediënten:
  Ingredienten:glutenvrij tarwezetmeel (<20 ppm), weipoeder, chiazaad, quarpitmeel, appelvezels, melkpoeder, aardappelglucose, raapzaadvet, stabilisator: calciumcarbonaat.
  Ik weet dus niet zeker of Firyel ertegen kan? Je kunt evt ook wel wat bij mij ophalen als ik net gebakken heb, dan kun je het haar laten proberen...
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen