maandag 4 oktober 2010

slechte eter

Ondanks dat manlief en ik nogal van lekker eten houden en eigenlijk ook een levenslag dieet zouden moeten volgen (maar dan om af te vallen), hebben wij 2 kinderen die een andere mening over eten hebben. Rosanna is met name een gezelligheidseter en kan zich 's ochtends al bezorgd afvragen of we wel iets lekkers gaan avondeten. Sinds zij gv eet is haar eetlust gelukkig ook stukken verbeterd en eet zij eigenlijk wel prima, soms een beetje te weinig, maar over het algemeen goed. We moeten zelfs wel oppassen dat ze niet doorslaat in het snaaien van lekkere dingetjes.
Maar Daniël is een ander verhaal, hij heeft nooit veel interesse in eten gehad. Hij heeft wel een periode gehad dat hij kon smullen van een boterham, maar dat is helaas voorbij sinds hij gv eet. Net als zijn zus geeft hij nu de voorkeur aan crackers en rijstwafels en met name die laatste beschouw ik als "lucht". Na de zomervakantie was hij zelfs afgevallen, in Spanje hadden we nog meer moeite dan thuis om hem aan het eten te krijgen.
Verder heeft hij ook nog nooit 1 maaltijd rustig uitgezeten, hij verzint altijd wel iets om van tafel te gaan, ongelooflijk! Dus, ondanks dat het wellicht niet pedagogisch verantwoord is, geven wij hem allerlei lekkere dingetjes tussendoor. Meestal pas na de hoofdmaaltijd, want we willen natuurlijk niet zijn trek verpesten. Dus zo komt het wel eens voor dat hij om 3 uur 's middags een bakje Magic Pops van Dr. Schar eet met melk.

Verder zit hij na het avondeten regelmatig met een bordje op school met daarop blokjes kaas, stukjes cake en cherrytomaatjes. Ook een beker vla krijg ik er soms nog wel in. Oftewel, wij zijn écht de hele dag met eten bezig...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten