vrijdag 28 oktober 2011

Antistoffen en een broodje kaas

Anti-gliadine en anti-endomysiumantistoffen zijn de antistoffen die gemeten worden bij een bloedonderzoek bij verdenking van coeliakie, bij Rosanna bleken die tijdens de eerste bloedafname in januari 2010 skyhigh te zijn, nl een waarde van 1300, bij een waarde van 6/7 of hoger is er een verdenking van coeliakie. Geen wonder dat onze kinderarts niet twijfelde toen ze deze uitslag onder ogen kreeg. Bij Daniël was deze eerste waarde overigens 200, ook heel hoog, maar niet zo extreem. Na 9 maanden was de waarde bij Rosanna al gedaald naar 25, naar tevredenheid en verwachting, maar nog steeds te hoog. Bij Daniël was deze waarde na 5 maanden glutenvrij dieet nog maar 1 ipv 200. Afgelopen woensdag kregen we de uitslag van het meest recente bloedonderzoek en Rosanna bleek nu op 7 te zitten! Reden voor een feestje!
Ook waren de kinderen allebei heel erg goed gegroeid en vond de kinderarts dat we de frequentie van de controles eindelijk kunnen verlagen naar 1 x per jaar, yes! We zijn dus op de goede weg!

De kinderarts vertelde nog dat zij het boek Een broodje kaas...zonder broodje! met interesse had gelezen, dus die heb ik nu hier liggen, geleend uit de bieb, ik ben benieuwd!
Morgen ga ik overigens weer eens naar een bakles van de NCV  in Volendam, ben zo benieuwd, we gaan nl oliebollen maken! En een feestelijke taart! De kinderen verheugen zich er nu al op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten