zondag 16 januari 2011

chips en trakteren

Ik heb al eens eerder geschreven over kinderfeestjes, waar vooral Rosanna héél vaak voor uitgenodigd wordt! Erg leuk voor haar, maar volgens mij soms wel lastig voor de organiserende ouders ivm haar dieet. Nogmaals, nog steeds ben ik aangenaam verrast door alle positieve medewerking!

Een ander verhaal is natuurlijk trakteren in de klas. In Daniël's klas heb ik, op verzoek van zijn juf, voor alle ouders een brief gemaakt. Ik was eigenlijk, gezien zijn leeftijd, wel blij met haar vraag, ik zou het niet zo snel uit mezelf gedaan hebben, ik heb er niet zo'n zin in om iedereen lastig te vallen met ons "probleem", ik probeer het liefst zelf een alternatief te verzorgen. Bij Rosanna weten niet alle ouders ervan, zij heeft , als het ter sprake zou komen, inmiddels de leeftijd dat ze het best zelf kan vertellen en daarnaast heeft zij een vast groepje van vriendinnen en uiteraard weten deze ouders ervan.

Vandaag werd er bij Daniel's voetbalteam getrakteerd (bij voetbal, ja echt waar, ik was er nogal verbaasd over!) Gelukkig wordt er erg vaak chips getrakteerd en dan vooral naturel of paprika, helaas voor mijn kinderen, die blijkbaar mijn chipsvoorkeur hebben geërfd, mogen ze niet veel paprika soorten chips.
Dus inderdaad, Daniël kwam keurig thuis met een zakje naturel chips. Ik vroeg hem of hij had gezegd dat hij geen paprika chips mocht, maar toen zei hij heel erg wijs: nee hoor, dat vond ik niet nodig, ik heb gewoon gezegd dat ik liever naturel wil!!

1 opmerking:

  1. Wat zijn kinderen slim dan he, niks moeilijk doen, gewoon zeggen dat je het niet lust. Firyel kwam laatst ook thuis van school met paprika chips, er werden ook andere zakjes uitgedeeld, dus heb tegen haar gezegd dat ze volgende keer gewoon om een rood zakje moet vragen, dan mag ze het wel. Vind het zo sneu dan dat ze ook dan weer niet mee kan doen, maar gelukkig mogen ze niks op school opeten, maar moeten ze traktaties mee naar huis nemen.

    BeantwoordenVerwijderen