dinsdag 20 augustus 2013

Coeliakie en diabetes op vakantie

Dit jaar hadden we weer een primeur, voor het eerst op zomervakantie met zowel coeliakie als diabetes. Nog steeds ben ik erg blij met onze keuze om een caravan aan te schaffen, de kastjes raken steeds voller, met glutenvrije producten, met diabetespompjes, de koelkast wordt gebruikt als opslag voor insuline, de glucagenpen en de domperidon. Verder passen in onze caravan met gemak een oventje en een magnetron, allemaal op campingformaat uiteraard.
Wij hadden ons erg verheugd op onze vakantie in Spanje, niet alleen waren we er heel erg aan toe na een paar heftige maanden, maar we horen zoveel goede gv verhalen over Spanje. En...ze kloppen allemaal...de kinderen hebben heerlijk gesmuld! We zijn veel vaker dan normaal bij McDonalds gaan eten, de ene na de andere cheeseburger werd verorberd!
Glutenvrije ijshoorntjes langs de boulevard (het personeel haalde dan van achteren een emmertje met water met schone ijsscheppen!) Overigens staat op alle (water) ijs affiches heel goed aangegeven welke ijsjes glutenvrij zijn.
En wat zou ik graag een Mercadona (supermarktketen) in Nederland willen hebben! Wat een heerlijke winkel, net als de AH in Nederland hanteren zij het logo glutenvrij (sin gluten) op hun eigen winkelmerk producten. Daarnaast hebben ze ook heel veel eigen winkelmerk glutenvrije producten, waaronder deze pizza, die ook nog eens in ons oventje pastte!
Daniel voelde zich op vakantie ook heerlijk in zijn vel, zijn waardes waren erg mooi, maar zijn pompje ( Omnipod ) was soms nog even wennen, het inschieten van de canule (1x per 3 dagen) levert toch nog wel de nodige stress op bij Daniel. Verder valt zo'n wit pompje op de rug van een 8-jarig jongetje natuurlijk heel erg op tijdens een zomervakantie, dus zuslief moest heel erg vaak uitleggen wat het nou was, aangezien broerlief zelf deed alsof hij oostindisch doof was als het hem gevraagd werd...Al met al waren wij behoorlijk tevreden over het plakgedeelte van de pod, Daniel lag toch behoorlijk vaak in het water, maar de pleister bleef goed zitten, behalve dan als je een uurlang in een zwemring in zee dobbert of iets te fanatiek stoeit met andere kinderen. Dat blijkt niet echt bevorderlijk voor zo'n pod.
Bij thuiskomst bleek al snel dat we nog heel mooi weer voor de boeg kregen en dus hebben we de caravan nog een weekje naar Petten gereden, heerlijk was het daar op een camping aan zee. Maar het contrast met Spanje was al snel duidelijk, in het dorpje heb ik nergens ook maar één glutenvrij product gevonden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten