zaterdag 12 januari 2013

Glutenvrije Cupcakes (zoet en hartig)

Helaas een blog zonder foto's want die ben ik vergeten te maken deze week...(tja de kerstvakantie is weer voorbij, dus ons circus draait weer op volle toeren).
Aangezien Rosanna vorige maand jarig was, hadden we deze keer bedacht om haar kinderfeestje pas in januari te houden. Hier horen uiteraard uitnodigingen bij, in het thema van het feestje! We hadden haar originele uitnodiging die ook op haar verjaardagstaart stond omgebouwd en verkleind tot een klein kaartje.
Ik had deze week cupcakes gebakken en die hadden we in doorzichtige folie ingepakt, lintje eromheen, kaartje eraan en uitgedeeld aan haar vriendinnen. Helemaal leuk. Haar feestje is nl een high tea met zelf cupcakes versieren. Uiteraard zal ik hier volgende week ook verslag over uitbrengen.
Voor de cupcakes had ik het meest simpele recept gebruikt dat er is:
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram Schär Mix C meel
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren (kamertemperatuur)
1/2 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
2 à 3 eetlepels melk
Ik heb alles behalve de melk in de mengkom van de mijn keukenmachine gedaan en tijdens het mengen de melk erbij gedaan.
Vervolgens heb ik de cupcakes zo'n 15 minuten op 180C in de voorverwarmde oven gebakken.
Ik haalde uit dit recept 12 cupcakes, precies goed, aangezien ik een bakblik met 12 vormpjes heb.

Verder was mijn eigen goede voornemen voor 2013 om een paar kilo af te vallen, ik wil dit doen met het Dr Frank dieet en dus nauwelijks koolhydraten eten. Ik vind het een dieet waarbij je goed na moet denken wat je allemaal in huis moet hebben, om het goed vol te kunnen houden. Ik heb bijvoorbeeld aan het begin van de week een paar eieren gekookt en deze in de koelkast bewaard, dus bij tussendoor trek had ik steeds een eitje voor handen. Verder had ik hartige cupcakes gebakken, zonder meel en dus glutenvrij!
Ik heb een zak roerbakgroenten en een klein pakje ontbijtspekjes fijngemalen in de keukenmachine, deze heb ik vervolgens in de wok gebakken. In een kom klopte ik 3 eieren, met een beetje peper en zout, 50 gram geraspte kaas erdoorheen en 100 ml kookroom. Dit mengsel heb ik bij de groenten/spekjes gedaan. Vervolgens heb ik deze in de papieren cupcakes vormpjes gegoten en dit in het bakblik gezet. Ongeveer 10 à 15 minuten in de oven (180C) en klaar zijn je hartige, glutenvrije én koolhydraatarme cupcakes. Ik eet er 2 bij de lunch, dus ik heb de rest ingevroren. Errug lekker! De kinderen smullen lekker mee...

2 opmerkingen:

  1. Hoi, een vraagje, als je deze ontdooit zijn ze dan ook koud te eten. Ik vind het wel wat voor mijn dochter om mee naar school te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ze zelf koud ook lekker! Misschien nog wel lekkerder, aangezien je dan echt het gestolde ei zo goed proeft...

    BeantwoordenVerwijderen