zondag 22 augustus 2010

Weekend...vol uitdagingen

We hebben een druk weekend achter de rug, vol activiteiten buiten de deur. Altijd weer een uitdaging om dit goed te doorstaan met 2 glutenvrije kinderen.
Vrijdag vertrokken we naar Sail, opa en oma kwamen ons ophalen, met de pont over naar de stad, dat is op zich al een avontuur. 's Ochtends lagen de BKB broodjes al in de oven, helaas iets te snel ingepakt, waardoor ze enigszins ingezakt waren. De kids vonden ze even goed heerlijk.
We hebben uren gelopen, veel gezien en gespeeld op het ING-pirateneiland.
Mijn tas raakte steeds leger, maar een ijsje kan er altijd in, gelukkig zijn raketijsjes glutenvrij en bijna overal te koop! Ook bij Sail.

Zaterdag vond de jaarlijkse Buurt-BBQ plaats, altijd erg gezellig, met een springkussen voor de kinderen en een popcornautomaat. De buurvrouw die het eten organiseerde was super-bereidwillig om te zorgen dat onze kids hun buikje vol zouden eten zónder klachten. Op het kinder-menu stond: patatjes gebakken in schone olie, gv knakworstjes met Schar Bon-matin broodjes en als toetje wéér een raketijsje. Snoepjes waren er ook, van de snoeplijst. Het was supergezellig en het werd erg laat...

Dochterlief sliep na de BBQ bij haar vriendinnetje (overbuurmeisje) in haar tas zaten crackers en een eigen potje pindakaas. Helemaal goed. Zoals altijd lijkt wel of alle leuke activeiten in één weekend worden gepropt dus vanmiddag gingen op de fiets richting stadje, daar was een gezellige markt met allerlei buitenlandse producten. We troffen daar een Belgische kraam met koksmakronen, zonder melk, boter en meel. Oftewel GLUTENVRIJ. Toch wel leuk om iets te eten te kunnen kopen voor je kinderen, zomaar op straat!

Vanavond wordt iets minder avontuurlijk, gewoon een eenpansgerecht met kip en rijst, we moeten toch langzaam wennen aan het idee dat de feesten en de vakantie nu voorbij zijn, helaas...morgenvroeg moeten we er toch echt weer uit als de wekker afgaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten